Öğrenciye Kredi Veren Bankalar

Öğrenciye Kredi Veren Bankalar

Ülkemiz içerisinde finansal desteğe ihtiyaç duyan en büyük olarak gösterilen öğrenciler her açıdan bankalar ile içli dışlı olabilmekteler. Genel olarak eğitim giderlerini karşılamak ya da bazı günlerde maddi açıdan yeterlilik kazanamamaları durumunda bankaların kapılarını çaldıklarını söyleyebiliriz. Öğrencilere Kredi Veren Bankalar, kredileri 2 ana kulvar içerisine toplamış, yapılan başvurulara göre değerlendirmeler yapmaya çalışmaktadır. Krediler, eğitim kredisi ve öğrenci ihtiyaç kredisi olarak 2 ana başlık altında incelenerek verilmektedir. Banka banka verilen fırsatlardan bahsedecek olursak;

Akbank Öğrenci Kredisi

Akbank, öğrencileri destekleyen en büyük banka olarak ön plana çıkmakta. Yapılan başvurular sonucunda 48 aya kadar vade seçeneği sunan Akbank, çekilen kredilere sadece 1,45 faiz oranı uygulamaktadır. Eğtim masrafları için çekilecek kredi için herhangi bir alt ve üst limitin belirlenmemiş olması da en dikkat çekenler arasında yeralmakta.

Garanti Bankası Öğrenci Kredisi

Garanti bankası, öğrencilerden gelecek talebe göre 100,000 TL’ye kadar ihtiyaç kredisi sağlayabilmekte. Öğrenciler, ihtiyaçlarına göre bir kredi limiti belirleyerek o kredi tutarı üzerinden 1,43 faiz oranı uygulamakta. Öğrencilere Kredi Veren Bankalar, genel olarak kredi limitini süt düzey tutarak sadece lisans öğrencilerine değil, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine de destek olmaya çalışmakta.

Halk Bankası Öğrenci Kredisi

Öğrenciler, eğitim hayatı boyunca birçok masraf ile karşı karşıya kalırlar. Aileleri tarafından verilen destek bir yere kadar geçerli olması durumunda eğitim masrafların büyük bir bölümü banka kredileri ile sağlanmaya çalışmakta. Halk bankası, 60,000 TL’ye kadar öğrencilere kredi vermektedir. Üstelik diğer bankalar kadar yüksek faiz uygulamayan Halk bankası çekilen kredilere %1,18 faiz oranı uygulamaktadır.

İş Bankası Öğrenci Kredisi

Öğrencilere Kredi Veren Bankalar arasında birçok banka olduğunu, daha ön plana çıkanların yazımız arasında yer aldığını belirtmek istiyoruz. İş bankasının öğrencilere sağlamış olduğu kredide maksimum çekim oranının 50,000 TL olduğunu söyleyebiliriz. çekilen krediler maksimum 48 ay içerisinde ödenmesi gerekmekte olup %1,29 faiz oranı ile verildiğini söyleyebiliriz.

Bu bankalar haricinde ülkemiz içerisinde aktiflik gösteren her bankadan kredi çekim talebinde bulunabilirsiz. Öğrenciye Kredi Veren Bankalar oldukça kolaylıklar oluşturarak esnek ödeme planları oluşturduklarını da eklemek istiyoruz.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours