Şimdi yükleniyor

KOSGEB Kredisi Nedir Nasıl Alınır?

KOSGEB Kredisi Nedir Nasıl Alınır?

KOSGEB Kredisi Nedir Nasıl Alınır?

Esnafları ya da küçük işletmelerin ilgi duyduğu devlet tarafından desteklenen bir kredi türü olduğunun altını çizmek isteriz. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olarak sunulan bu hizmetin amacı esnafların kalkınmaları için uygulandığını söyleyebiliriz. KOSGEB Kredisi geri ödemesiz ya da hibe kredileri olarak iki ayrı kategoride sunulmaktadır. 2017 yılı içerisinde belirtilen miktarlar 50 Bin TL Hibe olurken, 100 Bin TL’ de geri ödemesiz şekilde verilmektedir. Ancak yapılan son haberlere göre Hibe ve Geri Ödemesiz KOSGEB kredilerinin limitlerinde bir oynama yani yükseliş söz konusu olabilir. Ancak şuan ki miktarlar bu şekildedir.

Adını sıklıkla duyduğunuz KOSGEB bir devlet kuruluşu olduğu için başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak yeni bir iş yeri açmak için yeni girişimcilerdenseniz size özel olan teşvik ve krediler hakkında bilgi alabilirsiniz. Hali hazırda birçok yeni girişimci KOSGEB’e başvurularını yapmaktadırlar. Tüm buraya kadar okuduklarınızda nihai bir sonuca vardınız ve kafanızdaki soru işaretlerini kaldırdıysanız şimdi ise bu süreci nasıl yürütebilirsiniz kısa da olsa bilgi paylaşımında bulunalım.

KOSGEB Kredisi Nedir Nasıl Alınır?

Hangi Sektörler KOSGEB Hibe Kredisinden Faydalanamaz?

Geniş bir bilgiye sahip olabilmek için gerekli bilgiyi KOSGEB kurumundan almanız tavsiye edilir. Ancak sizlere şu şekilde bilgi vermek istersek eğer; rent a car firmaları, emlak, otobüs firması kurmak isteyenler, küçükbaş ve büyük baş hayvancılık işleriyle ilgilenecek olan kişilere hibe kredisi verilmemektedir.

KOSGEB Kredisi Almak İçin Şartlar Nelerdir?

Girişimcilik Eğitimine tabi tutulmak zorundasınız. Bunun için KOSGEB’e ilgili başvuruyu yapmanız gerekiyor. Tabii tutulacak eğitim toplamda 32 saat sürmektedir. Farklı günlere yayılan bu eğitimin sonunda tarafınıza sertifika verilecektir. Birçok kişinin eğitim süresinin 72 saat olarak bilmesi aslında yanlış bir bilgidir. 2016 yılında 72 saat olarak belirlenen eğitim süresi 2017 yılında toplamda 32 saate indirilmiştir. Bu konuyla ilgili daha önce paylaşımımızı buradan detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

Hibe Kredisi Alarak İşyeri Kurulabilir mi?

Halk arasında konuşulan hatta oldukça merak edilen konulardan birisidir. KOSGEB kredisi alarak işyeri açılabilir mi? Kesinlikle KOSGEB tarafından böyle bir hizmet yoktur. Hali hazırda açılmış olan bir iş yerinin kalkınması için verilen Hibe kredilerdir. Ancak KOSGEB’in sunduğu bu hizmetteki mantık tamamen soruya olumlu cevap veren niteliktedir. İşinizi kurun, tüm giderleri faturalandırın, yaptığınız harcamaların %70 oranında iadesini alın gibisinden de düşünülebilir. Bu kapsamda KOSGEB kesinlikle işyeri açma kredisi ya da sermayesi vermemektedir.

Meyve bahçesi kurmak isteyenler Meyve Bahçelerine Devlet Desteği adlı makalemizi mutlaka okuyun!