Yem Fiyatları Büyükbaş Hayvan Devlet Destekli 2020

Yem Tutarları Büyükbaş Hayvan Devlet Destekli 2020

Bilgili hayvancılık yapılması adına ilgi edilmesi ihtiyaç duyulan teknik mevzular vardır. Bu konulardan bir tanesi de hayvanların beslenmesidir. Yem seçilirken hayvanların besiye mi alınacağını yoksa süt elde etmek hedefi ile mi bakılacağına ilgi etmek gerekiyor. Büyükbaş yemi satan bir oldukça şirket bulunuyor. Abalıoğlu, Proyem, CP şeklinde firmaların yanı sıra Ziraat Kredi Kooperatifleri’ nden de yem alabilirsiniz. İçeriğimizden yem firmalarının fiyat listesine ulaşabilir ve çeşitli data alabilirsiniz.

Besi Yemi
Kasaplık pazarında kullanılacak olan sığırların beslenmesi hedefi ile verdiği yemleri ifade etmektedir. Hayvanlara verilebilecek olan otların taze değil, soldurularak verilmesi gerekiyor. Genç hayvanların besiye alınması daha mantıklı olmaktadır. Besiye alabilmek amacıyla en uygun süre, sütten kesim peşinden olan dönemdir. Hayvanların besicilik amacıyla kullanılabilmeleri amacıyla et tutma özellikleri ve gövde yapıları ilerlemiş olmalıdır. Hayvanlar amacıyla yapılacak olan ahırların uygun şartlarda olması gerekmektedir. 50 kilo fiyatına oranlanacak yem miktarı 1 kilogramdır. Doğrusu canlı ağırlığı 100 kilogram olan bir hayvana günde 2 kilogram yem karması verilmelidir. Alınacak yemlerde fiyattan ziyade niteliğe ilgi edilmelidir. Verim elde edilebilmesi adına kaliteli yemler tercih edilebilmelidir. Hayvanlara her dönemde kar yem verilmeli ve yem kaplarının tertemiz olmasına itina gösterilmelidir. Yemler besin değerleri bakımından yüksek kapasiteye haiz olmalıdır. Yeni ve 1 haftalık yemler karma olarak hayvanlara verilebilir. Hayvanlara gereksinim duyacakları oranda su verilmesi de bu anlamda önemlidir. Maliyetlerin azaltılması amacıyla kaba yem de verilebilir. Bu aşamalardan sonrasında hayvan gelişimleri derli toplu olarak incelenmelidir. Gelişimleri yavaş olan hayvanlar amacıyla yeni taktikler uygulanmalıdır.

Süt Yemi
Süt sığırları amacıyla sarfedilen karma yemlere süt yemi adı verilmektedir. Besi yeminde bulunmuş olduğu şeklinde hayvanlara verilebilecek olan otların taze olmamasına itina gösterilmelidir. Hayvanlara verilebilecek olan suların basitçe ulaşılır olması gerekmektedir. Verim elde edebilecek hayvanların beslenmesi gerekmektedir. Verimsiz hayvanlarla zaman harcanmamalıdır. Bu sebeple haiz olunan işletmenizde en önemli maliyet unsurunuz yem giderleri olacaktır. 2, 5 litre süte karşılık verilebilecek yem miktarı 1 kilogram olacaktır. Temizlik kurallarına uyulması ve hayvanların tertemiz şartlara uyması gerekmektedir. Hayvanlar amacıyla yem verme ve süt sağma saatleri belirlenmeli ve bu saatlerin dışına çıkılmamalıdır. Hayvanların ideal bakım şartlarına haiz olması gerekmektedir. Süt sığırlarına verilebilecek yemler kesif yem çoğunluklu olmalıdır. Sözgelişi %60 kesif yem veriliyorsa %40 kaba yem verilmelidir. İlk 1 haftada eski ve yeni yemler karıştırılmalıdır. Gene belirtmek lazım olur ki verim almak amacıyla her dönemde karma yem verilmelidir.

Ziraat Kredi Yem
Ziraat Kredi Kooperatifleri küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık pazarında yem üretimi yapmaktadır. Ziraat Kredi Kooperatifleri’ nin yem meydana getiren fabrikaları tek çatı altında toplanarak Ziraat Kredi Yem adını almıştır. Büyükbaş hayvancılık pazarında kullanılabilecek pek oldukça yem çeşidi bulunmaktadır.

Ürünler alttaki gibidir;

  • Buzağı Başlangıç Yemi: Buzağıların 4. günden 60. güne kadar olan beslenmelerinde kullanılmaktadır. Protein, vitamin, mineral, enerji şeklinde besin maddeleri bakımından yem son aşama zengindir. Yem 50 kilogramlık çuvallarda satılmaktadır.
  • Buzağı Büyütme Yemi: Buzağı başlangıç yemi bittikten sonrasında 61 günden itibaren 120. güne kadar bu yem çeşidi kullanılabilmektedir. Kas ve iskelet sistemini geliştirici özelliği bulunmaktadır.
  • Sığır Besi Yemi:(Standart) Hayvanlara 4. aydan itibaren verilmektedir.Yemin iştah açıcı özelliği bulunmaktadır.
  • Sığır Besi Yemi: (Geliştirme) 5. aydan itibaren kesim süresine 3 ay kalaya kadar verilebilir. Kesime kadar olan dönemde eti artırıcı özelliği bulunmaktadır.
  • Sığır Yemi: (Bitirme) Sindirimi son aşama kolaydı. Bu yem de gene hayvanların kesim zamanına kadar kullanılabilir. Enerji gereksiniminin tamamlanması adına hayvanlara verilebilir.
  • Sığır Besi Yemi: (Başlangıç) Beşinci aydan itibaren besi süresinin sonuna kadar verilebilir. Mineral, protein, vitamin, protein bakımından son aşama zengindir. İştah açıcı ve yemi ete dönüştürme hedefi gözetilerek üretilmiştir.
  • Sığır Besi Yemi: (Tahıl karışık) Dana ve tosunların besiye alındıkları dönemlerde bu yem hayvanlara tahıllarla karıştırılarak verilmelidir. Kullanım şekli, hayvan başına 2 kilogram olarak verilir. Bu 2 kilogramlık yem ezilmiş olan tahıllarla karıştırılmalıdır.

Sığır Süt Yemi : Dişi sığırların doğumlarından sonrasında kullanılmaya başlanabilir. Süt ineklerinde verim artırıcı özelliği bulunmaktadır.

Sığır Süt Yemi Enerji : Sindirim problemlerine destek olacak şekilde üretilmiş olan bu yem dişi hayvanlara doğumlarından itibaren verilmeye başlanabilir. İçerik bakımından son aşama zengindir. Doğumdan sonrasında oluşacak sorunları önlemeye yardımcıdır.

Sığır Süt Yemi : Verim olarak orta ve yüksek yörede olan hayvanlara verilebilir. Dişi hayvanlara doğumlarından sonrasında kuruya çıkarılacaklara devreye kadar kullanılabilir. Yüksek protein sahibi olan bir yem çeşididir.

Sığır Süt Yemi : Bu yem türü de dışı hayvanların doğumlarından ileri dönemde kullanılabilecektir. Hem de süt verimini artırıcı özelliği de bulunmaktadır. Öteki yem tipleri ve kullanımları ile ilgili çeşitli data alabilmek amacıyla Ziraat Kredi‘ nin web sayfasını ziyaret ediniz.

Besi pelet yem 80- 95 TL
Besi toz yem 60- 85 TL
Süt toz yem 85- 90 TL
Süt pelet yem 90- 95 TL
Buzağı büyütme 90- 95 TL
Süt tahıl mix 95- 1100 TL

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours