Memur Ne Kadar Kredi Çekebilir?

Bankaların en güvenilir müşteriler olarak gördüğü kişilerin arasında Devlet MemurlarI da yer almaktadır. Birçok banka, memur olan bir kişinin kredi başvurusuna daha sıcak bakmakta ve daha kolay kredi almasını sağlamaktadır. Özellikle maaş bankaları,yani devlet bankaları memurların kredi almaları için en uygun bankalar arasında yer almaktadır. Tabi ki memur olan kişinin kredi kullanabilmesi için kredi notu da büyük bir önem taşır. Eğer kredi notunuz düşük veya bankada olan siciliniz bozuksa bankalar memur da olsanız sizlere kredi vermeye sıcak bakmamaktadır.

Memurlar, kredi çekmelerine hiçbir engel olmadığında ne kadar kredi çekebileceklerini merak ederler. Bir memurun almış olduğu maaş, çekebileceği kredi tutarını belirlemektedir. Bankalar genellikle memurlara sunduğu kredilerde aylık ödeme tutarının maaşın %50 veya %75ini geçmemesine dikkat eder. Genellikle kredi tutarı olarak bakıldığında bankalar, memur olan kişilere maaşlarının 20 katına kadar kredi kullanma hakkı tanımaktadır.

Aynı zamanda kredi kullanacak olan kişi evli bir memursa ve eşi de çalışıyorsa, bu durumda kullanılabilecek kredi oranı daha da yükselmektedir.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours