İcra Takibi

İcra Takibi Nedir?

Bankacılık sektörü ile alakalı olarak insanların en çok araştırdıkları icra takibi nedir sorusuna yakından bakış atacağız. Borç gibi sorunların ortaya çıktığı durumlarda icralık olmak, insanların en çok korktukları seçeneklerden birisidir. Dolayısı ile borçların zamanında ve eksiksiz bir şekilde yatırılması her zaman için önem arz eden bir imkan.

Bu makalemizde borç ödeme düzensizlikleri sonucunda ortaya çıkan bir konuya değinelim istedik. Bundan önceki makalemizde de yasal takip nedir sorusuna yanıt vermiştik. Hemen konuya eğilim gösterelim.

İcra Takibi Nedir?

İcra takibi, banka müşterilerinin herhangi bir şekilde borcunu ödemesi durumunda bankaların devlet yardımı ile bu borcu tahsil etme aşamaları olarak nitelendirilir.

Adından da anlayabileceğiniz üzere bankalar, borç ödemeyen müşterileri için İcra Müdürlükleri ile iletişime geçer ve bu süreci yasal olarak başlatma imkanına sahip olurlar. İcra Müdürlükleri, borcun durumu ve ödeme rutinlerini kontrol ederek kısa süre içerisinde gerekli işlemleri başlatır. Zaman içerisinde borç sahibine çok çeşitli ihtarnameler gönderilir.

Bu ihtarnamelere rağmen borçlu, herhangi bir şekilde ödeme yapmaya yanaşmaz ise icra memurları devreye girer. Bankaya olan yasal borcunuz için devlet, uyarılara da cevap vermediğinizden dolayı icra memurlarını evinize ya da işyerinize gönderir. Adınıza olan bütün mal varlıklarına kısa süre içerisinde el konulabilir. Bu neden dolayısı ile icra takibi almamak her zaman için bankacılık hayatında çok önemlidir.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours