Yasal Takip Nedir?
Bugün ki makalemizde bilhassa kredi ya da kredi kartı borçlarının ödenmemesine müteakip oluşan yasal takip hakkında bilgiler vereceğiz. Borçlarınızı ödemediğiniz süre bankalar tarafınıza kısa süre içinde ulaşır. Çeşitli mevzularda tabirler ile karşı karşıya gelirsiniz. Dolayısı ile insanoğlu bu tabirlerin anlamlarını ciddi anlamda merak ediyor.
Yasal takip süreci, bilhassa borç sahiplerinin en oldukca üstünde durdukları seçeneklerden birisi olarak dikkat çekiyor. Dolayısı ile daha derinlemesine bir halde eğilmek önemlidir.
Yasal Takip Nedir?
Yasal takip, bankaların borcunu ödemeyen müşterilerine 90 günlük devrin sonunda başlattıkları ve işlemleri icra dairelerine devrettiği süreçtir.
Takip süresine derhal geçmek, bankalar için ciddi anlamda olumsuzluk teşkil eder. Bunun sebeplerinden birisi ise borcun öğrenim süresinin ciddi anlamda uzamasıdır. Bankalar bunu oldukca fazla göze alamazlar. Dolayısı ile yasal olarak takip başlatmak için 90 günlük bir süre değerlendirmek zorunda olurlar. Bu süreçte ise sizden ödemeyi öğrenim edebilmek için birkaç değişik yöntem denerler.
Bu yöntemler içinde avukat tarafınca ihtarname göndeirlmesi de gene ön planda olan seçeneklerden birisidir. Eğer ki gene borcunuzu ödemiyor iseniz yasal takip süreci bankalar tarafınca devreye alınır. Borcunuz icra dairelerine devredilir. Bu süreçten sonrasında ise birazcık uzun bir tek satın alan için sıkıntılı süreç adım atar.
Müşterinin herhangi bir mal varlığı söz mevzusu değil ise banka borcu hiçbir şekilde öğrenim edemez. Hapis cezası da bu aşamada ihtimaller içinde bir seçenek değildir.