KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Kimlere Verilir?
Girişimci ruhuna sahip kişiler genellikle akıllarında yer alan projeleri maddi yetersizlikler nedeni ile gerçekleştirememekte. Bu konu üzerine yapılan araştırmalar yapan devlet, girişim ruhuna sahip kişiler ile var olan işletmelerini büyütmek isteyen kişilere devlet destekli KOSGEB kredisi sunmakta. Bir nevi devlet kredisi olarak gösterilen KOSGEB Kredisi hibe olarak vatandaşlara sunulmakta olup iş yeri açmalarına ya da var olan işletmelerini genişletmelerine olanak sağlayan bir sisteme sahip olmakta. Birçok kişi gündemi yoğun olarak ilgilen bu konu hakkında araştırmalar yaparak KOSGEP Kredisi nasıl alınır? Herhangi bir şartı var mı? Kimler bu kredi olanaklarından faydalanabilir gibi sorunların cevabı yazımızın devamında yer alacaktır.
KOSGEB Kredisi alabilmek için öncelikle bir proje hedefine sahip olmak gerekiyor. Sıfırdan başlayan kişiler daha önceden yapacağı iş ile ilgili bir proje dosyası hazırlamalıdır. Son alınan kararlara göre KOSGEB başta hayvancılık olmak üzere oto galeri, muhasebeci, emlakçı, alkollü içecek sunan mekanlara kredi olanakları dışında tutmaktadır. Bunun haricinde kredi verebildiği tüm sektörler ile ilgili bilgiler resmi internet sitesi içerisinde yer almaktadır. Başvuru dosyası kabul edilen girişimciler öncelikle KOSGEB tarafından verilen bir eğitime katılmak durumundadırlar. 2016 yılında yapılan düzenlemeler ile KOSGEB tarafından verilen eğitimler 32 saate düşürülmüş ve katılımcıların tamamına ücretsiz hale getirilmiştir. Kredi olanakları ve şartları ile ilgili konular ise;
KOSGEB Kredisi, işini kurmak ya da var olan işini geliştirmek isteyenler için sunulmaktadır. Hibe olarak verilen kredi tutarı 50,000 TL ile sınırlandırılmış olup üst tutarlar için faizsiz kredi seçeneklerini aktif hale getirmiştir. 100,000 TL’ye kadar faizsiz kredi veren KOSGEB, ülke içerisinde ticari girişim sayısının artması için büyük ölçekte mesailer harcamaya çalışmaktadır. KOSGEB, iş yerlerine hibe ya da kredi bütçesini peşin ya da önceden veren bir kuruluş değildir. Yeni işletme kuracak ya da var olan işletmesini genişletmek isteyen kişiler öncelikle gerekli ortamı sağlamaları, işletmeleri için gerekli harcamaları önceden gerçekleştirmesi gerekmekte. Tüm aşamalar için yapılan harcamaları faturalandırıp kurula teslim etmeleri durumunda hibe iş yeri sahiplerine belirli bir süreden sonra ödenmekte.
+ There are no comments
Add yours