KOSGEB Hazır Başvuru Örnekleri Onaylı Sistem 2020

KOSGEB 2020 Hazır İş Planı Örnekleri (YENİ ONAY SİSTEMİ)
Ufak ya da büyük ölçekli yatırımınız amacıyla daha evvelce onay verdiği ve bağışlama alan bir iş planı projesi ile müracaat yapmak, destekten yararlanma şansınızı arttıracaktır. Bağışlama alan projelere iki şekilde ulaşabilirsiniz.

  1. Bunlardan birincisi danışmanlık ve proje hizmeti veren firmalara müracaat yaparak, belirli ücretler karşılığında kosgeb iş planı hazırlatabilirsiniz. Averaj olarak bu firmalar 1.000 – 1.500 TL. seviyesinde proje tutarı talep etmektedirler.
  2. İkinci teknik ise, web sitemizde tespit edilen hazır projeyi bir tarafa, boş örneği bir tarafa indirip, daha evvelce oluşturulan doldurma işlemlerini kendi projenize programnızdır.

İlk örneğimizi reklamcılık, tabela program ve Ofset İş Planı ile ilgili olup, bu sektörde Elif ERGENÇTÜRK adlı girişimci doğrultusundan hazırlanmıştır. İş planının Word dosyası halinda hazırlanmış örneğini yukarıda ki mavi renkli linkten indirebilirsiniz.

Hizmet merkezleri girişimcilere boş bir örnek hazırladılar. Yapacağınız plan ne kadar kaliteli olursa olsun, bu şablona uymak zorunda. Bu şablonun şu verileri içermesi lüzumiyor. İşletme, Piyasa ve Plan, Üretim Projesi, Yönetim Planı, Finansal Plan, Destek Talebi.. Bu sebeple boş örneğe ya da daha daha eskiden onay almış projelere lüzumsinim duymaktayız.

Daha Ilkin Onay Verilen Yada Müracaat Meydana getirilen Hazır Projeler;

İnternet içinde dağıtılan ve proje misallerinin yer almış olduğu sitelerde, anında anında aynı misaller dağıtılmaktadır. Burada temel olan mevzuyu misallerle açıklayalım;

  • Farz edelim ev yiyecekleri lokantası açmak isteyen bir girişimci;
  1. Kuruluşa ilişik bulgular,
  2. İşletici kuruluşun verileri,
  3. Hali hazır olan kurum verileri,
  4. Bölümlerini daha evvelce onay almış ya da almamış tüm proje misallerinden alabilir.

Girişimciye ilişik kişisel bulgular; anında anında her proje amacıyla aynıdır.

İş Fikrinin Kısa tarifi; Bu seksiyonü alıntı halletmeye lüzum kalmaz.

Genel Olarak İş Kurma Süreci Tarifi; Bu seksiyon gene işinize bağlı olup, daha evvelce ki misallerden de alıntı yapılabilir. Lokanta açan kafeteryadan, hanım giyim mağazası ayakkabıcıdan örnek alabilir.

Kişisel Bilgiler, Eğitim Durumu, Çalmış olduğu İşler, Informasyon ve Beceriler kişisel informasyon bulunmuş olduğu amacıyla, her projeden örnek alınarak doldurulabilir.

İş Fikrini seçme namacıylaleri ve Girişimcinin amaçlari seksiyonlerinde yer edinen bulgular neticesinde KOSGEB sizin hangi sebeple bu işi belirlediğiniz anlaması ve onay sürecinde önemli bir seksiyon olmasından daha evvelce ki iş planlarından alıntılanması tavsiye olunur. Orta ve Uzun dmühim amaçlar de bu seksiyone dahildir.


Genel Olarak İş Kurma Süreci Tarifi

İşletmenin haiz olacağı meşru statü ve ortaklık yapıları ile özellikleri seksiyonleri eğer ortaklarınız var ise, bu şahıslara ilişik bulguların yazıldığı sayfadır. Ortaksız dükkanlar amacıyla doldurulması basitken, paylı iyelik sahipleri örnek almalıdır.

İzinler, Ruhsatlar ya da Öteki Kuruluşlara Ilişik Resmi Dokümanlar;

Bu bölgede işyeri açma belgeniz var ise bunun verilerinin yazılması, eğer bir mezuniyet belgesi kiralayarak iş kuruyorsanız, mezuniyet belgesi verileri ve kiralanma süreci, Valilik, Kaymakamlık, Maliye, Belediye Başkanlığı, Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı, Tecim ya da Esnaf odaları şeklinde kuruluşlardan alıncak izin belgeleri ve bu belgelerin ne kadar sürede verileceği belirtilmektedir.

Sektör Araştırması;

Sektörler alanında iş fikriyle ilgili sektör analizi yapılmaktadır. Burada ana sektörle eş güdümlü alt sektörler, satın alan potansiyeli, girdiler, pazarının hali belirtilmektedir. Müşterilerin analizi de bu bölgede aittir. Kime, ne satacaksınız, namacıyla sizden satın alacaklar, ürünlerinizi ya da hizmetinizi tercih edecek müşterilerin özellikleri nedir şeklinde sorular bu bölgede cevaplanır. Boş projeye sıfırdan yazabileceğiniz şeklinde, misallerden de yararlanabilirsiniz.

Bu seksiyon KOSGEB iş planı projesinde 4. maddenin 3 nolu alt maddesi olarak yer alır.

Rakip Analizi;

Dükkan açacağınız yerde ki rakipler ile ilgili araştırma yaptınız mı? Dükkanın bununla beraber sizinle aynı işi icra eden rakipleriniz var mı? Bunlar kimler ve ne satıyor, ne hizmeti veriyorlar? Örnek alabilir ya da kendiniz doldurabilirsiniz.

Ürün ya da Hizmetlerinizin Tanıtımı;

Reklam içeriklerinizden tutunda tanıtım amacıyla önemli faktörleri bu bölgede yazmalısınız. Hangi hizmetleri sunduğunuz ve bu hizmetlerin seksiyonlerini açıklamalısınız.

İş planı projesi ismim ismim bu şekilde doldurulur. Örnek iş planları vereceğimiz içeriğimiz de mevzuyu daha fazlaca dağıtmak istemiyorum. Bu sebeple Adım ismim Kosgeb iş planı adlı yazıyı okuyun. Görsel anlatımlarla madde madde kendi iş projenizi kendiniz hazırlayın.

Örnek KOSGEB İş Planları
Sizler amacıyla hazırlamış olduğumuz misalleri 9 değişik kategoride topladık. Bu kategoriler;

  • Boş doldurulmamış misaller,
  • Cafe, Lokanta, Yiyecek Evi,
  • Elektronik sektörü,
  • Besin Ürünleri kategorisi,
  • Giyim,
  • Genel olarak tüm imalat sektörü,
  • Yalnız satış oluşturulan ticari işletmeler,
  • Arıza tespit, bakım onarım ve teknik servis hizmetleri,
  • Bina, yapı denetim ve benzer hizmetler

9 ana projenin her sayfasında değişik iş planları yer almıştır. Sizler amacıyla web alanımız da proje misallerine bir seksiyon ayırdık. Tüm dokümanlar Microsoft Word ya da Openoffice adlı uygulaması ile açılabilecek dokümanlardır.

İŞGEM – İŞGEM doğrultusundan hazırlanmış hazır proje dosyası

Lokanta, Cafe Vb.;

AİLE ÇAY BAHÇESİ Murat bey bir çay bahçesi oluşturmayı amaçlıyor.
CAFE Kafeteryalar tüm gençlerin ilk iş fikridir.  Gençlere hususi ..
CLUB WAFFLE Daha evvelce Waffle yediniz mi? Bu proje ile yemeyen kalmayacak!
Elektrik, Elektronik Sektörü;

Bilgisayar teknik servis projesi Bilgisayar Sevenlere..
Elektronikçi eli tornavida tutan girişimcilere..
Güç deposu pano imalat iş planı Ev Elektriği Projesi
İnternet Yazılım ve Danışmanlık KOSGEB iş planı hizmetleri alanı,
Güvenlik kameraları iş planı örneği Kamera Alarm ve Benzeri ürünler.
Elektrik, Elektronik Sektörü
Elektrik, Elektronik Sektörü

Besin ürünleri projeleri;

Üretim Sektöründe iş planı örneği paketleme ve satışa hazırlama..
Yapınak Oluşturmak İsteyenlere örnek 3 Ortak ile Salça Üretim Tesisi
Pazar tezgahı amacıyla KOSGEB desteği Pazarcı esnafa hususi,
Elbise ve Giyim Sektörü;

Giyim Mağazası KOSGEB iş planı Üretim haricinde yalnızca satış merkezli iş planıdır.
Elbise üretimi amacıyla örnek proje yapımevi açmak amacıyladir.
İmalat Sektörü;

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours