Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümü İş Alanları İş İmkanları 2020

Yerleştirmeler sonucunda Bankacılık ve Sigortacılık kısmını yeğleyen adaylar kazandıkları üniversite, 2 senelik MYO, 4 senelik üniversiteler, AÖF’ten bu kısmı okumak benzer biçimde akıllarındaki sual işaretlerini bu haberimizle giderebilirler. Aynı vakitte Bankacılık Sigortacılık Kısmı ile ilgili tüm merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

İlk olarak bu yazımızda neler ile ilgili fikir edineceklerinizin başlıklarını belirtip, devamında çeşitli bir halde anlatacağız. Tüm yazılanları okumanız durumunda Bankacılık Sigortacılık Kısmı ile ilgili akılda hiçbir şekilde sual işaret kalmayacağını umuyoruz. Yaptığımız araştırma yazısına yorum bırakırsanız sizi mail bültenimize kaydedip, bölümle ilgili gelişmelerden de haberdar ederiz. Keyifli okumalar!

Bankacılık ve Sigortacılık Kısmı Nedir?

Öncelikli husus olarak bankacılık ve sigortacılık kısmı nedir? sorusuna yanıt arayan öğrenciler amacıyla şu ifadeleri belirtebiliriz. Bankacılık okumak tam karşılığı ile ileriki dönemde bir banka mensubu olmak amacıyla bu yönde eğitim alabilmek manasına gelmektedir.

  • Bankacılık ürünleri,
  • Bankacılık işlemleri,
  • Bankaların bölümleri ve birimleri benzer biçimde esas bankacılık bilgisine haiz birer mezun aday olarak gönül rahatlığı ile banka iş ilanlarına müracaatte bulunmaktadırlar.

Eğitim süresince öteki derslerin yanı sıra, bankacılık ve sigortacılık kısmı dersleri ile kendisine donanım katan talebe adaylar, mezun olduktan sonrasında birer bankacı, sigortacı olarak vazife alabilecekleri benzer biçimde, AÖF’ten ve 2 senelik okuyanlar lisans tamamlama yaparak değişik alanlara da yönelebilmektedirler. Günümüzde pek oldukça banka hem 4 senelik hem de 2 senelik bankacılık mezunu adaylar ile de iş yapmaktadır. Bankaların düzenlemiş olduğu banka imtihanlarına da ilaveten davet alabilmektedirler.

Yerleştirme neticeleri sonrasında fazlası aday lüzum aileden lüzumse çevreden aldıkları pozitif ve negatif reaksiyonlar üstünde düşünmekte ve fazlası sual işaretinin cevapını kendi amacıylade aramaktadır. Bunlardan ilk akla geleni ise;

  • Bankacılık sigortacılık kısmı kazananlar ileride ne iş yapabilir?
  • Ya da bir öteki deyişle; bankacılık sigortacılık kısmı mezunu ne iş yapar?

Bankacılık sigortacılık seksiyonü kazananlar genel olarak ileride banka ile ya da sigorta şirketleri ile çalışır ve bu hepimizce bu halde kabul edilir. Fakat bilinenin aksine Bankacılık sigortacılık seksiyonü mezunları değişik alanlara da yönelebilmektedirler.

Türkiye şartlarında Finans Kuruluşları yönünden baktığımızda yalnızca bankacılık ve banka iş olanakları değil fazlası değişik alanda etkinlik gösteren kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır. Bu kuruluşlara başvurularınızı seksiyonünüz adı altında değil, standart bir 2 senelik Meslek Yüksek Okulu mezunu olarak da yapabiliyor olacaksınız. Hem de yalnızca Finans kurumları ile de sınırı olan kalmayan iş olanakları başka sektörde tespit edilen ve Bankacılık sigortacılık seksiyonü benzer biçimde ilaveten 2 senelik seksiyonlerden mezun olan adayları istihdam edebilmektedir.

Bankacılık sigortacılık seksiyonü kazananlar, genel olarak bu sual işaretleri ile başederken ilaveten;

  • Bankacılık kazandım, bankacılık okunması mümkün mu?
  • Bankacılık ve sigortacılık okunması mümkün mu benzer biçimde verileri de araştırmaktadır.

Evet bankacılık okunması mümkün ve eğer kendinizi lüzumlu donanımlarla pekiştirirseniz ileride hayal ettiğiniz yerlerde olmanız o denli zor görünmüyor. Bankacı olma düşsel ile müracaatte tespit edilen adaylar amacıyla bankacılık seksiyonleri okunabilir ve eğitim süreçlerinden sonrasında iş bulabileceğiniz dayanıklı bir seksiyon olarak karşımıza çıkmaktadır.

Günümüzde ve Gelecekte Bankacılık ve Sigortacılık Kısmı

Günümüzde Bankacılık Sigortacılık Kısmı hem eğitim hem de mezun olduktan sonrasında iş olanakları yönünden okunabilecek bir seksiyon durumunda. Her geride bıraktığımız gün bazı mesleklerin bundan sonrasında yok bulunduğunu görüyoruz. Fakat Bankacılık Sigortacılık Kısmı okuyanlar talihli. Şu sebeple bu seksiyonden mezun olan adaylar hiçbir zaman işi olmayan kalmayacaklar.

Bankacılık Sigortacılık Kısmı matematik, iktisat, para anlamına gelir. Hem Türkiye’de hem de tüm dünyada hiçbir zaman ne matematik ne iktisat ne de parayla ilgili meseleler son bulmayacaktır. Öyleyse da hem bizlerin hem de ülkenin her zaman Bankacılık ve Sigortacılık Bölümlerinden mezun çalışanlara gereksinimiz olacak. Yaşadığımız bu zamanda hem bankacılık hem de sigortacılık seksiyonünde işlerin işleyişi bilgisayar içinde yapılıyor. Geçmişte oluşturulan işlemlerin fazlası kağıt üzerindeydi. Bölüm aynı kalıyor, işleyiş şekil değiştiriyor. Gelecekte Bankacılık Sigortacılık Kısmı gene aynı duracak fakat işleyişi şekil değiştirecek. Hatta değiştirmeye başladı bile. Ne şekilde mi? Her şey daha da dijitalleşmeye başladı. Artık bir iş yeri açıldığınız banka çalışanları iş konumunu ziyaret ediyor, iş yeri sahipleri bankayı değil! Doğrusu oluşturulan iş aynı, gidiş yolu değişik.

Geçmişte ve Şimdi Bankacılık ve Sigortacılık Kısmı

Yukarıda da anlatılan benzer biçimde geçmişte tüm işleyiş kağıtlar üzerindeydi. Şimdi her şey dijital. Peki seksiyonü okumak nasıldı? Geçmişte mi kolaydı şimdi mi?

Geçmişte oldukça azca sayıda üniversite ve seksiyon vardı. Haliyle Bankacılık Sigortacılık seksiyonünün bulunmuş olduğu üniversitelerin adedi da son aşama azdı. Öyleyse bu bölgede okumak şimdiye bakılırsa oldukça daha zordu. Fakat şimdi üniversitelerin adedi arttı. Geçmişe bakılırsa bu bölgede okumanız oldukça daha kolay. Şimdi ise rekabet oldukça fazla. Doğrusu sizin mezun olduktan sonrasında en iyiler içinde olmanız gerekiyor. Aksi halde iş başvurularınız reddedilir.

Bankacılık Sigortacılık Kısmı Okunması mümkün mu?

Evet, okunması mümkün. Matematiğinize güveniyorsanız, sayıları seviyorsanız, mezun olmadan ve olduktan sonrasında kendinizi geliştirmeye devam edecekseniz okunması mümkün. Yerinizde saymamalısınız.

2 Senelik ve 4 Senelik Bankacılık ve Sigortacılık Bölümleri Hangi Üniversitelerde Var?

2 Senelik ve 4 Senelik Bankacılık Sigortacılık Bölümleri Hangi Üniversitelerde Var?
Hem 2 senelik hem de 4 senelik Bankacılık ve Sigortacılık Bölümlerinin varbulunduğu üniversiteler bundan sonrasında oldukça oldukça sayıda. Derhal anında tüm şehirlerde hem hususi hem de devlet üniversitelerinde 1. Ve 2. Öğretim olarak seçenekleriniz bulunuyor.

Bankacılık Sigortacılık Kısmı Okuyan Öğrencilerde Bulunması Ihtiyaç duyulan Özellikler
Bankacılık ve Sigortacılık Kısmı okuyan öğrencilerde bulunması ihtiyaç duyulan özelliklerin benzerlikleri ve değişik yanları var. Bu 2 senelik, 4 senelik ve Açık Öğretim Fakültesi’nden bu seksiyonü okumaya bakılırsa değişiklık gösteriyor. Hangisi olursa olsun bu seksiyonü okuyan tüm öğrencilerin;

  • Iktisat ve Finans seksiyonünde ilgi duyması,
  • Iktisat ve Finans alanıyla ilgili tüm günce gelişimleri takip etmesi,
  • Matematiği sevmesi,
  • Sabırlı ve dikkatli olması,
  • Analitik düşünme kabiliyetinin ilerlemiş olması,
  • Yeniliklere ve ilerlemelere her zaman açık olması,
  • İnsan ilişkilerinin iyi olması,
  • İletişimlerinin her zaman güçlü olması,
  • Ekip/Grup çalışmalarında başarı göstermiş olmaları,
  • Kurumsal etkileşim taraflarını her zaman geliştirmeleri gerekmektedir.

Bu kriterler Bankacılık ve Sigortacılık Kısmı okuyacak olan tüm öğrencilerde bulunması gerekiyor. Aynı vakitte bu seksiyonden mezun olanlarda da bu kriterler kesinlikle aranıyor. Hem öğrencilik hayatınızda hem de mezun olduktan sonrasında her zaman sabırlı ve dikkatli olmanız gerekiyor. Bu seksiyonün en esas gereksinimlerinden biri sabır ve dikkattir. Iktisat ve finans alanlarına ilgi duymanız gerekiyor. Siz asla iktisat sevmeyen ekonomist, finans sevmeyen finansçı, matematik sevmeyen matematik ile karşılaştınız mı? Karşılaştınız diyelim. Ne kadar başarı göstermiş ya da mutlular?

Yukarı kabul edilen özellikler tüm Bankacılık ve Sigortacılık Kısmı okuyan öğrenciler amacıyla geçerli. Fakat 2 senelik banka ve sigortacılık okuyanların dikey geçiş yapma hedefleri var ise tutkulu, hedeflerine ulaşmak amacıyla her zaman çaba gösteren, daha oldukça çalışan, daha oldukça azimli olan özelliklere haiz olması gerekiyor. AÖF Bankacılık ve Sigortacılık Kısmı okuyanların daha dikkatli, ders çalışırken daha gayretli olmaları gerekiyor. AÖF öğrencilerinin her zaman kendilerine bir Bankacı, bir Sigortacıdan oldukça daha ötesi olduklarını unutmamaları ya da kendilerine sürekli hatırlatmaları gerekiyor.

Bankacılık ve Sigortacılık Kısmı Dersleri

Bankacılık ve Sigortacılık seksiyonü dersleri 2 senelikte de 4 senelikte de Açık Öğretimde de benzer. Ders adları aynı olmasa da içerikler her zaman aynıdır. Fakat 4 senelik Bankacılık ve Sigortacılık Kısmı dersleri diğerlerine bakılırsa daha kapsamlıdır.

Dersler genel olarak ele alındığında Banka ve Sigorta Mevzuatlarına dair pek oldukça dala ayrılıyor. Bunlar;

  • Genel Sigortacılık Dersleri,
  • Genel Banka Mevzuatı,
  • Tecim Hukuku,
  • İletişim Dersleri,
  • Risk Yönetimi,
  • Hizmet Pazarlama,
  • Satın alan İlişkileri Yönetimi,
  • İstatistik,
  • İktisat,
  • Genel Muhasebe,
  • Finansal Muhasebe
  • Temel Data Teknolojileri.
  • AÖF Bankacılık Sigortacılık seksiyonünde okuyan şahıslar Dikey geçiş imtihanlarına girerek lisans seksiyonlerine geçiş yapabilir, eğitimlerini 4 senelik olarak tamamlayabilirler. Fakat ön lisans bankacılık sigortacılık seksiyonünden mezun olmak amacıyla not averajının minimum 2.00 olması gerekmektedir. Eğer öğrencilerin not averajı 2.00’dan azca ise mezun olamazlar ve dikey geçiş sınavları başarı göstermiş sonuçlansa bile lisans eğitimine geçiş yapamazlar.

Bankacılık ve Sigortacılık KısmıYetişim

Bankacılık ve Sigortacılık Kısmı okuyan öğrencilerin yetişim yapma zorunluluğu bulunuyor. Fakat yetişim yapmadan evvelce seksiyonü seçmiş olmanız gerekiyor. Bölümünüze bakılırsa de yetişim alanları seçmeniz gerekiyor.

Bankacılık seksiyonü okuyan öğrencilerin yetişim yapabilecekleri bölgeler;

  • Kamu ve Hususi Bankaların Genel Müdürlükleri ile Şubeleri
  • Bankaların emek verme esasları, denetim ve nezaret işlevleri benzer biçimde mevzularda hizmet veren devlet kuruluşlarıdır. Bu kuruluşlar TCMB,
  • Gömü Müsteşarlığı, BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu), TSMF, TBB vb…

Sigortacılık seksiyonü okuyan öğrencilerin yetişim yapabilecekleri bölgeler;

  • Türkiye’de yerleşik sigorta şirketlerinin Genel Müdürlükleri ve Bölge Müdürlükleri (Kamu, Hususi, Yabancı)
  • Kurumsal Acentalar,
  • Eksperlik ve Brokerlik Şirketleri,
  • Reasürans Şirketleri,
  • Gömü Müsteşarlığı,
  • DİE (Devlet İstatistik Enstitüsu)
  • Sigorta Murakabe Kurulu…

Bankacılık ve Sigortacılık Kısmı İş İmkanları

Bankacılık ve Sigortacılık seksiyonü yetişim bölgeleri aynı vakitte iş imkanlarının da bulunmuş olduğu yerlerdir. Buna ek olarak şahıslar bireysel olarak kendi şirketlerini de açabilirler.

Bankacılık ve sigortacılık seksiyonü mezunları, ilk iş tecrübesini alt kademelerden başlayarak, ilerleterek kısa sürede kariyer rotasını kendisi çizer. Bugün kıdemli bankacıları irdelediğiniz de kesinlikle bankaların oldukça değişik departman ve birimlerinde vazife almış bulunduğunu ve bugünlere gelir iken yaşamış olduğu bankacılık kariyer serüvenlerini görebilirsiniz. Bu bankacılarda kendi vakitlarında kesinlikle bankacılık ve sigortacılık seksiyonü okunması mümkün mu? benzer biçimde sorularla haşır neşir olmuşlardır fakat şuanda kıdemli birer bankacı olarak kim bilir kariyerlerinin zirvesine tırmanmış bulunmaktadırlar.

Bankacılık Sigortacılık seksiyonü mezunu adaylara yönelik bankalar değişik banka iş ilanları yayınlayabilmektedir. Davet Merkezi, Şube satış, Genel Müdürlükte asistanlık, banka gişe benzer biçimde birimler bankacılık mezunları amacıyla hakikaten biçilmiş kaftandır. 2 senelik mezun alan bankalar bu seksiyonlere yerleştirdikleri, adayların kişisel başarılarını takip ederek, terfi imkânları dahilinde değişik pozisyonlara geçiş yapmalarına imkân tanımaktadır. Bankacılık MYO mezunları, bankacılık ve sigortacılık mezunu ayrımı yapılmaksızın bankalarca istihdam edilen personel her daim aynı haklara haiz olmakta ve bankacı kimliği taşımaktadır.

Bankacılık sigortacılık seksiyonü mezunu iş imkânları, hususi bankalar da bulunmuş olduğu benzer biçimde kamu bankaları olarak nitelendirdiğimiz; Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıfbank, Halkbank’ta da aynı şekilde mevcuttur. Dönemsel olarak oluşturulan kamu bankaları imtihanlarına dahil olmak amacıyla başvurudan adaylar, mezun oldukları eğitim oranı amacıyla ayrılmış olan sınavlara girerek başarı göstermiş neticeleri sonucunda bankalara yerleştirilmektedir. Hususi bankaların aksine kamu bankaları gene belli dönemlerde KPSS koşulu ve puan koşulu arayarak da personel alabilmektedir.

Günümüzde bankacılık myo mezunları, iş hayatına başlamadan DGS ile 4 senelik lisans tamamlayabilmektedir. Üniversitelerin; İşletme, ekonomi, Maliye, Muhasebe, Bankacılık, Uluslarası Iktisat benzer biçimde bir çok branşında örgün eğitim alarak ya da açık öğretim fakültelerinde yalnızca sınavlara girerek Lisans tamamlayabilirler.

Bankacılık ve Sigortacılık Kısmı Çalışanlarının Maaş Aralıkları

Bankacılık Sigortacılık Kısmı Çalışanlarının Maaş Aralıkları
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünden mezun olan ve KPSS ile ataması oluşturulan bir kişi işyar maaşı alacaktır. Mevcut halde işyar maaşları ise averaj 3.500 Türk Lirasıdır. Bu ücret kuruma bakılırsa değişiklık gösterebilmektedir. Bireyler hususi kurumda çalışıyorlarsa maaşları işyar maaşına bakılırsa daha düşük olabilir. Fakat kendilerini geliştirmeleri ve kuruma sürekli olarak katkı sağlamaları halinde maaşlarında belli dönemler artışlar sağlanır. Hususi kurumların çalışanlarına tanımış olduğu hakları merak ediyorsanız Kariyer kategorimizden detaylarını öğrenebilirsiniz.

  • Bankacılık sigortacılık seksiyonü,
  • Bankacılık sigortacılık seksiyonü nedir,
    iş alanları,
  • Bu seksiyonü kazananlar,
  • Mezunlar ne iş yapar,
  • Bankacılık kazandım, Bankacılık okunması mümkün mu,
  • Bu seksiyon okunması mümkün mu,
  • Bankacılık iş alanları,
  • 2 senelik bankacılık,
  • 2 senelik mezun alan bankalar,

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours