Çeyiz Hesabı

Çeyiz Hesabı Nedir?

Devlet tarafından ilerde evlenecekler için çok büyük imkanlardan olan çeyiz hesabı hakkında bilgileri sunma yoluna gideceğiz. Devlet, zaman içerisinde insanlara çok ciddi anlamda farklı imkanlar sunma yoluna gidiyor. Özellikle genç yaşta ilerde evlenecek olan kişiler için daha farklı bir safhada destek sunma yoluna gitti.

Çeyiz hesapları, günümüzde devlet destekli olarak her banka tarafından kullanılmaya başlanan seçeneklerden birisi haline gelmiştir. Dolayısı ile bizde sizlere elimizden geldiğince detaylı bilgileri sunmak istiyoruz. Merak ettiklerinizi yorum alanlarımızdan bizlere sorarak cevap alabilirsiniz.

Çeyiz Hesabı Nedir?

Çeyiz hesabı, 27 yaşını doldurmayan kişiler tarafından bankalarca devlet destekli olarak sağlanan bir birikim hesap türüdür.

Devlet, özellikle evlenecek çiftler için ileriye yönelik olarak para biriktirilmesi açısından bu anlamda mükemmel imkanları sunuyor. Dolayısı ile devlet desteği sayesinde insanlar için her anlamda daha cazip seçeneklerden birisidir. Geçtiğimiz günlerde kabul edilen torba yasa tasarısı ile çeyiz hesap desteği %20’den %25’e çıkarılmıştır.

Evlenmeden azami 3 yıl önce bu hesabı açmış ve her ay düzenli birikim yapmış olmanız gerekir. Bu sayede parayı çekeceğiniz safhada devlet, içerde biriken paranın %25’i kadar sizlere destek ödeneği sağlar. Düğün sürecinde çok daha ciddi anlamda rahatlama yoluna gidebilirsiniz.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours