Şimdi yükleniyor

2020 SEGEM Sınav Takvimi Çıkmış Sorular

2020 SEGEM Sınav Takvimi Çıkmış Sorular

2020 SEGEM Sınav Takvimi Çıkmış Sorular

1. SEGEM Ne Demektir Nedir?

Günümüzde bankacılık ve sigortacılık şeklinde sektörlerle ilgilenen 7’den 70’e pek oldukca insan, “SEGEM Nedir?” sorusunun yanıtını merak etmektedir. Yalnızca sigortacılık sektörü ile ilgili mesleki ciddiye haiz olan eğitimlerin ve yeterlilik imtihanlarının bir çatı altında toplanması üzerine kurulan SEGEM, sigortacılık eğitimi ve imtihanları, bankacılık eğitimi ve imtihanlarını belirlemekle vazifeli bir kuruluştur.

2. SEGEM Belgesi Nasıl Alınır?

SEGEM Belgesi, banka amacıyla alınması ihtiyaç duyulan sertifikalardan biri olarak ifade edilmektedir. SEGEM Sertifikası olarak da anlatılan bu belge;

  • Sigorta Brokeri
  • Sigortacı
  • Reasürans Brokeri olmak isteyenler doğrultusundan alınmaktadır.

SEGEM Belgesini alabilmek amacıyla öncelikle adayların Sigortacılık Eğitim Merkezi doğrultusundan düzenlenen belirli bir sigortacılık eğitiminden işlemiş olması ve SEGEM imtihanına girmiş olması lüzumludir. Imtihan sonucunsa başarıya ulaşmış olan adaylar bu belgeye haiz olabilmektedir. SEGEM belgesi ve imtihanları ile ilgili her türlü bilgiye Sigortacılık Eğitim Merkezi’nin web sitesi üstünden erişebilmek olasıdür.

3. SEGEM Belgesi Almak Ne İşe Yarar ?

Öteki bir söyleyişle SEGEM Sertifikası, bu sektör sigortacı, reasürans brokeri ve sigorta brokeri şeklinde unvanlarla etkinlik göstermeye yaraya bir belgedir. SEGEM Sertifikasına haiz olan bireylerin ne yazık ki sigorta poliçesi satışı mevzusu ile ilgili resmi bir izni bulunmamaktadır.

Öte taraftan SEGEM Belgesi, sigorta eksperi olmak, sigorta acentesi açabilmek, aktüer olarak vazife gerçekleştirmek amacıyla bankaların istediği sertifikalar içinde yer alabilmektadır. Bu sertifikaya haiz olmayan şahıslar sigortacılık pazarında çalışamamaktadır.

4. Lise Mezunları SEGEM Belgesi Alabilir mi?

SEGEM Belgesi alabilmek amacıyla tespit edilen bazı koşullar bulunmaktadır. Bu koşullara gore ise bu belgeye haiz olabilmek amacıyla eğitim seviyesinin lise mezunu olması yeterlidir. Kısaca lise mezunu olan her bir kişi, SEGEM imtihanına girebilmekte ve imtihanı başarıya ulaşmış bir halde tamamladıktan sonrasında bu belgeye haiz olabilmektedir. Bu sayede de sigorta teknik çalışanı olarak sektörde vazife alamaya başlanabilmektedir.

SEGEM Belgesinin temin edilmesinin sonrasında 1,5 senelik emek harcama zamanını doldurup üniversiteden mezun olunabilmesi durumunda şahısnin kendine bir sigorta acentesi açabilmesi de olasıdür. Bu şekilde sektörde daha geniş bir kesime hitap edebilmekte ve kendini geliştirebilme olanağı elde edilebilmektedir.

5. SEGEM Belgesini Kimler Alabilir?

SEGEM Belgesi, bu sektörde etkinlik göstermek isteyen hepimiz amacıyla mecburi bir belgedir. Buna birkaç örnek göstermek gerekirse; Teknik Personel Yeterlilik Sertifikası bulunmayan sigorta şirketlerinde sigorta hizmetlerine yönelik olarak; bilgilendirme, poliçe satış işlemleri gerçekleştirebilme izni olacak olan teknik personelin, tüzel kişi şirket, gerçek kişi ve şirket yöneticileri, müdürleri şeklinde vasıflar ile etkinlik gösterecek ya da bu vasıflar olmasa dahi bankacılık ve sigortacılık işleri ile meşgul olacak olan şahıslar doğrultusundan alınmalıdır.

Bankaların istediği sertifikalar içinde yer alması sebebiyle de önemli bir yere haiz olan bu belge, SEGEM müracaat prosedürü gerçekleştirilerek temin edilebilmektedir. Imtihan amacıyla müracaatte tespit edilen ve lüzumlu tutarı yatıran şahıslar, SEGEM çıkmış sorular ya da genel olarak sınav soruları üstünden emek vererek imtihanda önemli bir başarı sağlayabilmektedir.

6. Bankacılar Niçin SEGEM Belgesi Almalıdır ?

SEGEM sertifikası bir tek sigortacıların değil, bankacıların da alması ihtiyaç duyulan bir belgedir. Bankacılık eğitimleri sonucunda gene SEGEM sınav sorularına doğal olarak tutulan adaylar, bu sektörde etkinlik gösterebilmek amacıyla SEGEM sertifikasını alabilmek durumundadır. Bunun sebebi ise sigorta hizmeti gösteren bankacıların poliçe üzerine atacağı imzanın meşruar önünde geçerli kılınabilmesidir. Aksi takdirde bu beleye haiz olmayan banka çalışanın gerçekleştirdiği satışlar meşru olmayacaktır.

Sigortacılarda bulunmuş olduğu şeklinde bankacılarda da aynı prosedürler uygulanırken, adaylar almış oldukları eğitimler sonucunda Sigortacılık Eğitim Merkezi doğrultusundan düzenlenen SEGEM sınav sorularına doğal olarak tutulmaktadır. Bu imtihanda minimum 60 puan alan adaylar başarıya ulaşmış olarak kabul edilmekte ve SEGEM sertifikası almaya hak kazanmaktadır.

7. BES ve SEGEM Belgesinin Önemi nedir?

SEGEM belgesi, bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde acente sahibi olmak, sigorta brokeri, reasürans brokeri olmak ve bunun şeklinde unvanlarla etkinlik göstermek amacıyla, satışını gerçekleştirmiş bulunmuş olduğu poliçenin geçerli olabilmesi amacıyla lüzumlu olan bir belgedir. Kanunlarla durağan(durgun) olan bu belge, her sigortacı ve bankacı doğrultusundan alınmalıdır.

Öte taraftan BES belgesi de, Bireysel Emeklilik Aracısı olarak vazife yapabilmek suretiyle talep edilen bir belgedir. Bu belgeye haiz olanlar bu alanda vazife alamadıklarından nerdeyse yaşamsal bir önem taşımaktadır.

8. SEGEM Belgesi Kiralanabilir Mi?

SEGEM belgesi, bir sigorta acentesi açmak ya da sigortacı olarak vazife gerçekleştirmek amacıyla sektörde aranan bir numaralı şartlardan biridir. SEGEM belgesine haiz olmayan insanoğlu bu sektörde ne olursa olsun vazife yapamazken, şahısnin başkasına ilişik bir SEGEM belgesini kiralayarak vazife yapması ihtimaller içinde değildir. Bu şeklinde hallerde genel anlamda ceza-i yaptırımlar uygulanabilmektedir.

Sadece bugünümüzde sigorta acentesi açan bazı insanoğlu, çevresinde SEGEM belgesine haiz olan şahıslardan belgesini kiralayabilmektedir. Bunun karşılığında belge sahibine aylık olarak tespit edilen oranda bir ücret ödenirken, bu belge vasıtası ile sigortacılık bölümünde hizmet sunabilcek olasıdür. Tüm bunlara rağmen bu tekniğin son aşama riskli bulunduğunu ve meşru sorumluluklar gerektirdiğini belirtmek gerekir. Dolayısıyla şahısnin kendisini rastgele bir rizikoya atmadan imtihanlara girerek kendi adına bir belge alması tavsiye edilmektedir.

9. Online Olarak SEGEM Sınavı Yapılıyor mu?

SEGEM imtihanı çevrimiçi olarak yapılmamaktadır. Sadece eğitimler web üstünden gerçekleştirilmektedir.

Ilk olarak SEGEM imtihanı amacıyla müracaat meydana getirecek olan adaylar, Sigortacılık Eğitim Merkezi’nin resmi web sitesi üstünden müracaat işlemlerini gerçekleştirmesi lüzumludir. Bu işlemler amacıyla öncelikle SEGEM’e üye olmak, oluşturulan sayfada adaydan talep edilen verileri kusursuz ve doğru bir halde doldurmak, kullanıcı girişinin yapıldıktan sonrasında sistem üstünden müracaatte bulunmak lüzumludir. Son olarak sınav amacıyla tespit edilen ücretin SEGEM kurumuna “Yeterlilik Imtihanı” adı altında yatırılması ile müracaat prosedürü sonuçlanmış olacaktır.

Imtihan müracaatını tamamlayan adaylar, sistem üstünden e-öğrenme portalı aracılığı ile hem SEGEM çıkmış sınav sorularına erişebilmekte, hem de lüzumlu eğitimlere dahil olarak imtihana hazırlanabilmektedir. Üstelik bu eğitimlere SEGEM Akademi sayfası üstünden haftanın her günü 24 saat erişebilmek olasıdür.

10. SEGEM Sınav Zamanı Ne Vakit?

SEGEM imtihanları, her yıl belirli tarihlerde gerçekleştirilmektedir. 2020 senesinde gerçekleştirilecek olan en yakın SEGEM imtihanı zamanı ise 15 Şubat ve 11 Nisan 2020’dir.